Előfizetői tartalom

Ideje felkészülnünk: hatalmas eső jön, mediterrán ciklonok sorozata csap le Magyarországon

MTI
Mediterrán ciklonok sorozata éri el az országot, így lehűlés helyett az idén csapadékot hoznak a májusi fagyosszentek. Nagy szükség is van már az esőre, mert a hónap első dekádjában az ország túlnyomó részén az ilyenkor szokásosnál kevesebb esett - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.

Azt írták, május első tíz napjában az ország nagy részén kevesebb eső hullott az ilyenkor szokásosnál és inkább a Dunántúlon volt nagy területen 5-15 milliméter eső, így a talaj felszínközeli rétege meglehetősen kiszáradt. A hőmérséklet maximuma 15 és 20 Celsius-fok között alakult, reggelente pedig 10 fok alá hűlt a levegő, de kedden hajnalban többfelé volt 5 foknál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés