Előfizetői tartalom

Itt a bejelentés: legalább fél évig marad még a kamatstop

Portfolio
Meghosszabbítja a kormány a háztartásokat és a kkv-kat védő kamatstopot és az intézkedés addig lesz hatályban, amíg a jegybanki alapkamat egy számjegyű tartományba süllyed – jelentette be a mai Kormányinfón Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szavai azt jelentik, hogy még legalább fél évig megmarad a kamatstop intézménye, és azzal indokolta, hogy enélkül most jelentősen ugrana az érintettek havi törlesztőrészlete. Gulyás jelezte, hogy a nyári hónapokban már 20% alá csökkenhet az éves infláció Magyarországon, és elárulta, hogy a most készülő 2024-es költségvetés 2,9%-os GDP-arányos deficitcéllal készül, 4%-hoz közeli GDP-növekedési előrejelzés mellett, igaz sok a bizonytalanság a paramétereknél, többek között a gáz- és áramáraknál. Azt is jelezte, hogy az extraprofit adók csökkentett mértékben szerepelnek majd a jövő évi költségvetésben, az idei költségvetés kapcsán pedig azt mondta: nem dőlt még el az a vita a kormányban, hogy intézkedések is kellenek-e a hiánycél tartásához, vagy nem. Az alábbi hírfolyamban folyamatosan tudósítottuk a Kormányinfó főbb információit, bejelentéseit.

2023. május 11. 13:24 Vége A mai Kormányinfó tudósítását ezennel befejeztük. 2023. május 11. 13:11 A kormány nem vásárolhatja meg a fürdőket ...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái