Előfizetői tartalom

Katasztrófa, ami a boltokban történik Magyarországon

Sokan figyelmeztettek, hogy felerősödhet a kiskereskedelmi egységek bezárása, miután a vállalkozásoknak egyre nagyobb terhekkel kell szembenézni, miközben a vásárlóerő zsugorodik. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) most közzétett adatai alapján elképesztő zuhanást látunk: tavaly 4500-zal csökkent a kiskereskedelmi egységek száma.

Az egész országban egyre több nehézséggel kell megküzdeniük a kiskereskedelem szereplőinek, a költségek pedig már akkorák, hogy azokat nem mindenki tudja kigazdálkodni. Tavaly a munkaerőhiány és a minimálbér 20%-os emelése miatt nagyot nőttek a bérköltségek, a beszerzési árak újabb és újabb csúcsokat döntenek, az energiaárak megsokszorozódtak, amit igyekeztek a vásárlókra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés