Előfizetői tartalom

Kissé nőtt az élelmiszerek világpiaci ára

MTI
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) honlapján szereplő adatok szerint áprilisban az átfogó árindex 127,2 pont lett, ami 0,8 pont (0,6 százalék) emelkedés márciushoz viszonyítva. Ez volt az első növekedés 12 egymást követő hónap csökkenés után. Az áprilisi emelkedés ellenére az index 31,2 ponttal (19,7 százalékkal) állt alacsonyabban tavaly áprilishoz képest.  

 Az átfogó mutató áprilisi emelkedését a cukorárindex meredek emelkedése, valamint a húsárindex emelkedése okozta, miközben a gabona-, tejtermék- és a növényi olajárindexek tovább csökkentek. A FAO élelmiszerár-indexe kereskedelemmel súlyozott mutató, amely az öt legfontosabb élelmiszer-alapanyag - növényi olajok, gabonatermények, húsfélék, tejtermékek és cukor - nemzetközi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés