Előfizetői tartalom

Ők azok, akik megmételyezik a munkahelyi légkört: a passzív-agresszív kollégák igazi rejtett rombolók

Bóknak álcázott alattomos célzások. Fontos információmorzsák szándékos visszatartása. Félreértelmezhető, homályos válaszok. A csapat többi tagjával való együttműködés megtagadása. Felelősséghárítás. A határok folyamatos - és szükségtelen - feszegetése. Figyelmen kívül hagyott határidők. A passzív-agresszív viselkedésmintát követő kollégák nemcsak az csapategységet veszélyeztetik, hanem a konfliktushelyzetek folyamatos generálásával tulajdonképpen az egész szervezet működését.

A munkahelyi passzív-agresszív viselkedés, bár finomabb és nehezebben észrevehető, mint a nyílt agresszió vagy a mobbing, ugyanolyan káros lehet mind a kollégák, mind a vállalati kultúra szempontjából. Egyetlen munkahely sem lehet biztonságban ezektől az alattomos viselkedésformáktól, de a munkavállalók tehetnek lépéseket a hatásuk kivédésére. A passzív-agresszív viselkedésmódoknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés