Előfizetői tartalom

Így lehet megállítani a munkahelyi romboló kollégákat

A finom manipuláció mesterei. Bár ők az agresszorok, áldozatként tüntetik fel magukat. Aláássák a bizalmat, megmérgezik a kellemes légkört a munkahelyeken. A passzív-agresszív kollégákat nem könnyű kezelni, de ha megértjük tetteik mozgatórugóit és megszabjuk saját határainkat, máris sokat tettünk lelki egészségünk megőrzéséért.

Azt mondják, olyan kipihentnek tűnsz, de ez valójában azt jelenti, hogy “mintha soha nem csinálnál semmit”… Ha a sokadik kétértelmű megjegyzés után megkérdezed tőlük, van-e valami problémájuk veled vagy a munkáddal, azt mondják, dehogy, ez az egész csak a te fejedben létezik. Iszonyú frusztrációt képesek okozni.

Ne szolgáld ki a vágyait!

A passzív agresszió mindig is jelen lesz a munkahelyeken, de a szakértők szerint van mód arra, hogy mérsékeljük e mérgező kollégák hatásait.

A rossz hír, hogy elkerülni nem tudod őket, a legkiválóbb kollégák között is akadnak passzív-agresszívek, sőt, olykor még te magad is így viselkedsz. A jó hír, hogy nem direkt bunkók.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés