Előfizetői tartalom

Könnyen egymillió forintba is belekerülhet egy külföldi nyaralás

Idén élénkül a magyarok utazási kedve a Portfolio által megkérdezett szakemberek szerint. Annak ellenére is többen utaznak, hogy egy egyhetes nyaralás már 700-900 ezer forint két főre. Nem ritkák azonban a másfélmilliós tengerparti nyaralások sem. Egy év alatt 10-15%-os drágulás tapasztalható.

Idén az áremelkedés ellenére kedvező trendekről számolnak be a szakértők a külföldi utakat tekintve. "Görögország még mindig nagyon népszerű, Spanyolország pedig idén jóval a várakozásainkon felül teljesít. A spanyol utak vélhetően azért robbantak be, mert a Covid-járvány ott tombolt a nyaralóhelyeken először, és viszonylag hosszú ideig voltak korlátozások, nem nagyon mertek kockáztatni az utazók" - részletezte az induló szezon első tapasztalatait Termes Nóra, az IBUSZ Utazási Irodák Kft. hálózati és marketingigazgatója.

Török helyett spanyol

Más a helyzet Törökországban. "Azt vettük észre, hogy bár Törökországban 600 kilométerre van az év eleji földrengés helyszíne a nyaralóterületektől, ennek ellenére szorongás alakult ki az utasok körében, és még hezitálnak azok, akik török utat terveznek" - fogalmazott. Úgy látják, hogy

a török utak helyett mennek sokan spanyol területre.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés