Előfizetői tartalom

„Magyarország ki tudná váltani az orosz energiát, csak éppen nem akarja” – vélték a lengyel kormányfő környezetében

Portfolio
„A lengyel elemzések mind arra jutottak, hogy Magyarország technikailag ki tudná váltani az orosz energiát, csak éppen nem akarja” – magyarázta egy, a magyar államfő és a lengyel miniszterelnök közötti tavaly májusi találkozó (címlapképünkön) részleteit ismerő forrás a Direkt36-nak. Az oknyomozó portál részletes cikkben mutatta be az orosz-ukrán háború miatt jócskán megromlott magyar-lengyel viszony hátterét és különféle epizódjait, amelyek között két alkalommal az energiahordozók kérdése is felbukkant.

Ki tudnánk váltani, csak nem akarjuk a lengyelek szerint Tavaly májusban Novák Katalin új köztársasági elnök a fagyossá vált viszony javítása céljából utazott Varsóba, és a cikk szerint az lehetett a célja, hogy barátságos gesztusokkal és személyes varázsával lefegyverzi lengyel tárgyalófeleit. Mateusz Morawiecki miniszterelnököt azonban sokkal jobban érdekelték konkrét...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái