Előfizetői tartalom

Nem várt hatással jártak a német atomerőmű-leállítások

Portfolio
|
MTI
Nem drágult a villanyáram Németországban az utolsó atomerőművek április lekapcsolása miatt - állapította meg a szövetségi hálózati felügyelet (Bundesnetzagentur) a bajor tartományi közszolgálati médiatársaság (Bayerischer Rundfunk - BR) egy hétfői beszámolója szerint. A Fraunhofer ISE, Európa legnagyobb napenergia-kutatóintézete szerint a három lekapcsolt erőmű teljesítménye alig van észrevehető hatással Németország és Európa áramtermelésére összességében.

Az utolsó atomerőművek lekapcsolása Németországban nem vezetett villanyáramdráguláshoz - derül ki a Bundesnetzagentur (szövetségi hálózati felügyelet) és a Bayerischer Rundfunk (bajor közszolgálati médiatársaság) hétfői beszámolójából. A három leállított atomerőmű április 15-i bezárása "rendkívül csekély" hatást gyakorolt a villanyáram nagykereskedelmi árára....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés