Előfizetői tartalom

A hitelminősítők szerint semmi nem menti meg a lírát, ha Erdogan győz

Portfolio
A Recep Tayyip Erdogan elnök által folytatott fenntarthatatlan gazdaságpolitika azzal fenyeget, hogy a líra komolyabb eladói nyomás alá kerül – figyelmeztetnek a hitelminősítők a vasárnapi török elnökválasztás után. Vagyis hiába teljesített a vártnál sokkal jobban Erdogan az első fordulóban, a piac láthatóan nem örülne a győzelmének.

Több mint húsz év után először tűnt legyőzhetőnek Recep Tayyip Erdogan török elnök, azonban az elnökválasztás első fordulójában a vártnál sokkal jobban teljesített. Így a jövő vasárnap esedékes második körnek már esélyesként fut neki a politikus. Ennek azonban a piac nem biztos, hogy örülne, a Financial Times összeállítása szerint a hitelminősítők is további...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés