Előfizetői tartalom

Már nem vár 2023-as gazdasági visszaesést Magyarországra az EBRD

MTI
|
Portfolio
Javította a magyar gazdaság idei és jövő évi növekedési teljesítményére szóló előrejelzését kedden ismertetett átfogó térségi előrejelzésében az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).A magyar GDP-növekedési adatot 2023-ra vonatkozóan -0,2 százalékról 0,4 százalékra emelte, ez egyébként még mindig borúlátóbb, mint a kormány 1,5%-os prognózisa, és nagyjából az óvatosabb piaci elemzők várakozásával esik egybe.

A közép- és kelet-európai gazdaságok, valamint az egykori szovjet térség átalakulásának támogatására 1991-ben életre hívott londoni pénzintézet 36 oldalas átfogó tavaszi helyzetértékelése - amely a bank Szamarkandban rendezett éves közgyűlésének nyitónapján jelent meg - az idén 2,2 százalékos, jövőre 3,4 százalékos átlagos gazdasági növekedést valószínűsít...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés