Előfizetői tartalom

Egyre kiugróbb a magyar infláció Európában

Portfolio
Az európai országok közül Magyarországon volt a legmagasabb éves infláció áprilisban. Noha már idehaza is elindult a dezinfláció, a rangsorban minket követő országban gyorsabban mérséklődik az áremelkedés mértéke. Az év második felében ugyanakkor idehaza is beindulhat a jelentős inflációcsökkenés éves szinten, hiszen idehaza az év második felében láttuk a legnagyobb ársokkot.

Az Eurostat közzétette a tagállamok áprilisi inflációs rangsorát, amelyben nem meglepő módon Magyarország továbbra is Európa-bajnok. A magyar éves infláció áprilisban 24,5% volt, az ezt követő Lettországban mindössze 15%, Csehországban 14,3, Lengyelországban és Szlovákiában 14% volt az éves infláció. Lettországban jelentős dezinflációt látunk, az előző hónapban még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés