Előfizetői tartalom

Erdogan bemondta: sikerült meghosszabbítani a gabonaegyezményt

Portfolio
A világsajtó az elmúlt napokban attól volt hangos, hogy vajon meghosszabbításra fog-e kerülni az Oroszország és Ukrajna között létrejött gabonaegyezmény. Ugyanakkor a korábbi esetek alapján szinte biztosra vehető volt, hogy a május 18-án lejáró megállapodás kiterjesztésére a határidő előtti órákban sor fog kerülni. A Bloomberg beszámolója szerint ez most meg is történt, Recep Tayyip Erdoğan bejelentette, a megállapodást két hónappal meghosszabbították az érintett felek.

Recep Tayyip Erdogan, Törökország elnöke végül ma délután bejelentette, két hónappal ismét meghosszabbítják a fekete-tengeri megállapodást, ezáltal Ukrajna folytathatja terményei exportját. Erdogan után Oroszország is nyilatkozott az egyezség kiterjesztéséről. Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő a Reuters tudósítása alapján elmondta, az élelmiszerválság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés