Előfizetői tartalom

Ezek a cégek lehetnek a debreceni akkumulátorgyár első hazai beszállítói

Portfolio
Az elmúlt évek piaci folyamatai miatt igen nehéz helyzetbe került az EU és Magyarország autóipara is. A költségek drasztikus növekedése és az elektrifikáció is kihívás elé állítja a szereplőket, de egyben történelmi lehetőséget is jelent számukra. Magyarország kulcsszereplő lehet az európai elektromos autó gyártásban, az újonnan megjelent ázsiai akkumulátoripari vállalatok már elkezdték keresni a hazai beszállítókat, szándékaik szerint a termelési lánc minél nagyobb szeletét hoznák az országba. A Debrecenben beruházó CATL minőségbiztosítási és tesztelési kompetenciákat építene ki a gyártás mellett, amelyhez helyi vállalatok és egyetemek együttműködését keresi.

A Portfolio - MAGE Járműipar 2023 konferencia nyitóbeszédében Kilián Csaba, a MAGE ügyvezető főtitkára kiemelte: az európai autóipar rendkívül nehéz időszakban van, rengeteg külső tényező befolyásolja kedvezőtlenül a vállalatok működését. Az energiaválság hatására többszörösére emelkedett költségek, felbomló beszállítói láncok, az infláció és volatilis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés