Előfizetői tartalom

Ezek a cégek lehetnek a debreceni akkumulátorgyár első hazai beszállítói

Portfolio
Az elmúlt évek piaci folyamatai miatt igen nehéz helyzetbe került az EU és Magyarország autóipara is. A költségek drasztikus növekedése és az elektrifikáció is kihívás elé állítja a szereplőket, de egyben történelmi lehetőséget is jelent számukra. Magyarország kulcsszereplő lehet az európai elektromos autó gyártásban, az újonnan megjelent ázsiai akkumulátoripari vállalatok már elkezdték keresni a hazai beszállítókat, szándékaik szerint a termelési lánc minél nagyobb szeletét hoznák az országba. A Debrecenben beruházó CATL minőségbiztosítási és tesztelési kompetenciákat építene ki a gyártás mellett, amelyhez helyi vállalatok és egyetemek együttműködését keresi.

A Portfolio - MAGE Járműipar 2023 konferencia nyitóbeszédében Kilián Csaba, a MAGE ügyvezető főtitkára kiemelte: az európai autóipar rendkívül nehéz időszakban van, rengeteg külső tényező befolyásolja kedvezőtlenül a vállalatok működését. Az energiaválság hatására többszörösére emelkedett költségek, felbomló beszállítói láncok, az infláció és volatilis...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái