Előfizetői tartalom

Megreformálná a Bizottság az EU egyik legfontosabb vívmányát

MTI
Az Európai Bizottság javaslatot mutatott be az Európai Unió 1968-ban létrehozott vámuniójának reformjára: az intézkedések leegyszerűsítenék a vámeljárásokat a gazdasági szereplők számára, mérsékelnék a vámeljárások nehézkességeit, a hagyományos vám-árunyilatkozatokat pedig az importfelügyelet adatvezérelt megközelítésével váltanák fel - tájékoztatott az uniós bizottság szerdán.

Paolo Gentiloni gazdaságpolitikai biztos Brüsszelben tartott sajtótájékoztatóján a javaslat részleteit ismertetve közölte, az új intézkedések a vámhatóságok számára elérhetővé teszik azokat az eszközöket és erőforrásokat, melyek segítségével megfelelően értékelhetők és leállíthatók az EU-ra, valamint az uniós állampolgárokra és a tagállmai gazdaságokra nézve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés