Előfizetői tartalom

Aggódik a szuperhatalom, árgus szemekkel figyeli a nagyhatalmak találkozóját 

Portfolio
Miközben Kína kifejtette, hogy reményei szerint a hirosimai G7-csúcs nem egy Peking-ellenes politikai showműsor lesz, addig az Európai Tanács elnöke arról nyilatkozott a találkozó előtt, hogy fontos a Kínával való stabil kapcsolatok fenntartása. A csúcson várhatóan központi téma lesz az ukrajnai háború is, amivel kapcsolatban Kína óvatos lépéseket tesz.

A Reuters arról számolt be, hogy Peking komoly aggodalmát fejezte ki a G7-ek csúcstalálkozóján a Kínával kapcsolatos "negatív" lépések legutóbbi jelei miatt. Ennek kapcsán a nagyhatalom sürgette Japánt, hogy ne változtassa a csúcstalálkozót Kínával szemben politikai showműsorrá. Jang Ju, a tokiói kínai nagykövetség ideiglenes ügyvivője kijelentette, hogy Japánnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés