Előfizetői tartalom

Figyelmeztetnek, súlyos következményei lehetnek, ha a világ csak az elektromos autókat favorizálja

Portfolio
A szükséges erőforrások hiánya miatt az akkumulátoros elektromos autózás nem lehet az autóipar egyetlen válasza az éghajlatváltozásra – jelentette ki Gill Pratt a Reuters beszámolója szerint. A Toyota vezető tudósa egyben arra figyelmeztetett, a tisztán elektromos meghajtású járművekre történő összpontosítás végül oda vezethet, hogy a tulajdonosok kitartanak környezetszennyező járműveik mellett.

A kijelentésekkel kapcsolatban érdemes elmondani, hogy számos befektető és környezetvédelmi csoport bírálja a Toyotát régóta, amiért lassan kezdett el foglalkozni az akkumulátoros elektromos autókkal. Az egyre növekvő globális keresletet látva a befektetők egyik nagy félelme, hogy a Toyota végül lemarad a versenyben a kizárólag elektromos autókat gyártó Tesla, illetve más...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés