Előfizetői tartalom

Ijesztő felfedezést tettek a tudósok: a világ nagytavainak több mint fele elkezdett kiszáradni

Portfolio
A világ nagytavainak és víztározóinak több mint fele zsugorodott az 1990-es évek eleje óta, főként az éghajlatváltozás miatt, ami fokozza a mezőgazdaság, a vízenergia és az emberi fogyasztás számára szükséges vízzel kapcsolatos aggodalmakat - állapította meg egy csütörtökön közzétett tanulmány a Reuters beszámolója szerint.

Egy nemzetközi kutatócsoport arról számolt be, hogy a világ néhány legfontosabb édesvízforrása - az Európa és Ázsia közötti Kaszpi-tengertől a dél-amerikai Titicaca-tóig - közel három évtizeden keresztül évente mintegy 22 gigatonna vízmennyiséget veszített. Fangfang Yao, a Virginiai Egyetem felszíni hidrológusa, a Science című folyóiratban megjelent tanulmány vezető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés