Előfizetői tartalom

Leálltak az adósságplafon megemeléséről szóló tárgyalások Amerikában

Portfolio
Pénteken magyar idő szerint az esti órákban olyan hírek érkeztek az Egyesült Államokból, hogy leálltak az adósságplafon megemeléséről szóló tárgyalások a republikánusok és a demokrata hátterű Fehér Ház között, így ez csökkentette annak az esélyét, hogy már a mostani hétvégén meglesz az alku. Emiatt a vezető amerikai részvényindexek is mérsékelt mínuszba süllyedtek.

A piacokon abban bíztak, hogy a 31400 milliárd dollárban meghatározott nominális adósságplafon megemeléséről szóló tárgyalások már a hétvégén sikerre vezetnek, de amint megérkeztek az első hírek arról, hogy leálltak a tárgyalások, az enyhe pluszból enyhe mínuszba süllyedtek a vezető részvényindexek. Az amerikai pénzügyminiszter már hetek óta kongatja a vészharangot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés