Előfizetői tartalom

Újból találkozott Matolcsy György és Varga Mihály - Ezzel is üzentek a piacoknak

Portfolio
Szakmai egyeztetés keretében ismét találkozott Varga Mihály pénzügyminiszter és Matolcsy György jegybankelnök - írja közös közleményében a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyminisztérium. A közleményben leírják, hogy a kormány és a jegybank együttműködése hozzájárul ahhoz, hogy év végére egy számjegyűre csökkentsék az inflációt, mérsékeljék a kamatokat, tovább javítsák az egyensúlyi mutatókat, és visszatérjenek a magas ütemű gazdasági növekedéshez.

Ismét találkozott a jegybankelnök és a pénzügyminiszter A megbeszélés egyik témája a jövő évi költségvetés volt - írják. "A felek egyetértettek abban, hogy fegyelmezett gazdálkodással, a költségvetési hiány és az államadósság csökkentésével a magyar gazdaság jövőre visszatérhet a magas ütemű növekedési pályára" - írják. A kormány ennek megfelelően a jövő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés