Előfizetői tartalom

Jeleztek a vendéglátósók: egyre nagyobb gondot okoz nekik az adatszolgáltatási kötelezettség

Portfolio
Még az év elején írtunk arról, hogy a szálláshely-szolgáltatást nyújtó helyek után a vendéglátósóknak is kötelezővé válik a Nemzeti Turisztikai Ügynökség által fejlesztett Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ rendszerébe. A folyamatos és kötelező adatszolgáltatás hatalmas terhet ró az éttermekre, de az RTL új riportjából kiderül, hogy elsőre nem nyilvánvaló vállalkozások is érintettek.

Felmerült például az, hogy minden, azonnali fogyasztásra készített terméket árusító vállalkozás kötelezetté válik az adatszolgáltatásra, így például egy kávéfőzővel rendelkező vegyesboltban is be kell szerezni az új pénztárgépeket. Debrecenben egy cukrászda tulajdonosa arra panaszkodik, hogy az új, adatszolgáltatásra is alkalmas pénztárgépek bekötése félmillió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés