Előfizetői tartalom

Már figyelmeztetik a kormányt az EU-ból, nő a feszültség a munkaerőpiacon

A munkavállalói jogok esetében több hiányosságot is feltárt az Eurofound magyar munkaerőpiaci környezetet felmérő kutatása. Kiemelik, hogy az uniós irányelvek egy részét nem megfelelően ültették át, kritikaként róják fel, hogy az érdekképviseleteket, a szakszervezeteket és a szociális partnereket alig vonják be a döntéshozatalba. Mindeközben az országban fokozódik a munkaerőhiány, de a kormány nem tett lépéseket az ukrán menekülők bevonására a munkaerőpiacba. Eközben pedig a béreket felfalja az infláció.

A magyar kormány számos intézkedést hozott az infláció kezelésére, például árplafonokat vezettek be az áremelkedésre különösen érzékeny termékeknél, például az üzemanyagokra és az alapvető élelmiszerekre. Ezeket az intézkedéseket eredetileg az ukrajnai háború előtti infláció elleni küzdelem érdekében vezették be, később azonban a konfliktus és az uniós szankciókkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés