Előfizetői tartalom

Kritikus időben halt le az Ügyfélkapu és az e-szja felülete

Portfolio
Hétfő délután óta szakadozik az adatkapcsolat a NAV rendszereivel és este fél 8 tájban leállt a Központi Azonosítási Ügynök is, így gyakorlatilag nem lehet beadni a ma éjfélig esedékes szja-bevallásokat sem, ezért a hatályos jogszabályok alapján meg kellene hosszabbítani a beadási határidőt – vetette fel hétfő este a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének alelnöke, Ruszin Zsolt az MTI OS-ben és az Egyesület Facebook-oldalán kiadott közleményben. Frissítés! Cikkünk első verziójának megjelenése után röviddel a NAV Facebook-oldalán közölte a hírt, hogy május 23-ig, azaz kedd éjfélig meghosszabbították az adóbevallások beadásának határidejét.

A közlemény emlékeztet rá, hogy ma, azaz 2023.05.22-én van az SZJA bevallás benyújtási határideje, és úgy fogalmaznak, hogy „ezen a napon már délutántól folyamatosan szakadozott az adatkapcsolat a NAV rendszereivel, majd nagyjából este fél nyolctól a Központi Azonosítási Ügynök nem volt elérhető, így egyetlen kormányzati rendszerbe se lehetett belépni.” Az ugyfélkapu.gov.hu...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés