Előfizetői tartalom

Új helyen jelenhetnek meg amerikai hadihajók, nagy megállapodásra készül az USA

MTI
Narendra Modi indiai miniszterelnök hétfőn Pápua Új-Guineában tartott csúcstalálkozót a csendes-óceáni szigetek vezetőivel, a tervek szerint a nap folyamán Antony Blinken amerikai külügyminiszter is találkozik a vezetőkkel, és védelmi megállapodást ír alá Pápua Új-Guineával. James Marape pápua új-guineai miniszterelnök nemrég közölte: a megállapodás értelmében az Egyesült Államok hadihajói beléphetnének Pápua Új-Guinea felségvizeire.

A csendes-óceáni szigetek csúcstalálkozóját megnyitó beszédében James Marape, Pápua Új-Guinea miniszterelnöke azt mondta, hogy India az úgynevezett globális dél vezetője, amely kifejezéssel néhány alacsony és közepes jövedelmű országot jelölnek. Beszédében szólt arról is, hogy a térség lakossága elmaradt a fejlesztések terén. Modi az India és a Csendes-óceáni Szigetek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés