Előfizetői tartalom

Csúnyán néznek ki a magyar költségvetés kamatkiadásai

Portfolio
Áprilisban 214,6 milliárd forint volt a központi alrendszer nettó kamatkiadása az egy évvel korábbi 129,3 milliárd forinttal szemben – derül ki a kedden megjelent részletes államháztartási beszámolóból. Ezzel az év első négy hónapjában minden esetben meghaladta a kamatkiadás a tavalyit, összesen pedig több mint kétszer annyiba került az adósságszolgálat, mint 2022-ben.

Az áprilisi 214,6 milliárd forinttal négy hónap alatt már összesen 756,8 milliárd forintot tett ki a költségvetés nettó kamatkiadása szemben a tavalyi első négy hónap 318,2 milliárd forintjával. A jelentős emelkedés ismét jelzi, mekkora terhet jelent a büdzsének a magas hozam és ugyan az éven belüli lefutás sokat változhat, de az időarányos adatok alapján erősen kérdéses...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés