Előfizetői tartalom

Felgyorsultak a tárgyalások az uniós pénzekről, de néhány kérdésben a bíróságig is elmenne Magyarország

Portfolio
A kormány felgyorsította a tárgyalásokat Brüsszellel, hogy a befagyasztott uniós források közel harmadához hozzájusson – mondta a Financial Timesnak (FT) Bóka János, igazságügyminiszter-helyettes, aki a tárgyalásokat vezeti. Kiemelte, hogy sok még a nyitott kérdés ahhoz, hogy az összes forrást feloldják, de meglátása szerint a parlament által elfogadott igazságügyi tövénymódosítás sokat segített.

A 2027-is Magyarországnak járó 36 milliárd eurós forrás harmadának feloldásáról felgyorsultak a tárgyalások az utóbbi hetekben – mondta Bóka János. Szerinte az igazságügyi reform elfogadása új lendületet adott a tárgyalásoknak, növelte a két fél közti politikai bizalom szintjét. A miniszterhelyettes kiemelte, hogy a tárgyalások hangulata javult az utóbbi hetekben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés