Előfizetői tartalom

Megvan az átka a gyors kínai növekedésnek

MTI
Az állatfajokat nagyobb mértékben fenyegeti kihalás Kínában, mint másutt a világban a városok terjeszkedése és az állati élőhelyek zsugorodása miatt - derül ki a kínai kormányzat egyik tanulmányból, amelyet az ökológiai és környezetvédelmi minisztérium tett közzé és amelyet 213 szakember állított össze több mint 4300 őshonos faj megfigyelésének bevonásával.

A szakértők megállapították, hogy a gyors urbanizáció, az infrastrukturális projektek és az állatvilág kizsákmányolása következtében jelentős számú faj került veszélybe - idézi a Reuters a tanulmányt. A gyors ütemű fejlődés miatt keletkezett károk helyre hozására Kína nemzeti parkokat, természetvédelmi övezeteket és egy úgynevezett ökológiai "határvonalprogramot"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés