Előfizetői tartalom

Megjött a zöld lámpa Brüsszelből Paks II. felgyorsításához

Portfolio
„Az Európai Bizottságtól tegnap megkaptuk a zöld lámpát, az Európai Bizottság tehát jóváhagyta az új paksi blokkok építéséről szóló szerződések módosítását mind a kivitelezési, mind pedig a pénzügyi szerződés módosítását, ezáltal lehetővé válik a paksi beruházás jelentős felgyorsítása” – jelentette be csütörtökön reggel Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter az élő Facebook-videóban emlékeztetett rá, hogy mivel „kicsit eljárt felettük az idő”, szükség volt módosítani a Paks II. kivitelezési és finanszírozási szerződéseket, és erről meg is állapodott Moszkvában az oroszokkal húsvét után, és a szerződéstervezeteket be kellett nyújtani az Európai Bizottságnak, amely felől tehát megjött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés