Előfizetői tartalom

Ráugrottak a magyar kincstárjegyre a befektetők, a fix kötvény viszont nem igazán kellett nekik

Portfolio
Az elmúlt évek egyik legmagasabb vételi ajánlata, 136,5 milliárd forint, jelentkezett a mai 12 hónapos magyar diszkontkincstárjegy aukción a minap elindított MNB kamatvágás mellett, de közben a 7 éves futamidejű fix kamatozású államkötvény iránt meglepően gyenge lett az érdeklődés a 2024-es költségvetés és az EU-pénzek körüli bizonytalanság mellett, így az adósságkezelő nem is tudta eladni azt a mennyiséget, amit tervezett. A közel 10 éves futamidejű változó kamatozású kötvény iránt viszont szintén erős volt a vételi érdeklődés, így ott is megemelte az elfogadott mennyiséget az ÁKK.

Az ÁKK ma három állampapír aukcióját tartotta meg, amelyeken összességében vegyes eredmények születtek: A 12 hónapos DKJ-ból 15 milliárdnyit hirdetett meg az adósságkezelő, amelyre 136,5 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. Ezt látva az elfogadott ajánlatokat 60 milliárdra emelte, a hozamok 13-13,6% között szóródtak, a 13,49%-os átlaghozam 90 bp-tal alacsonyabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés