Előfizetői tartalom

Lecsapott a hatóság: érintett lehet az Aldi, a Coop, a CBA és a Tesco is

Portfolio
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) alapos gyanúja szerint a lengyel Maspex-csoport magyarországi üdítőgyártó leányvállalata valószínűleg több viszonteladó partnerével, így nagy élelmiszerláncokkal – többek között az Aldival, a CBA-val, egyes COOP partnerekkel és a Tescoval – együttműködve rögzítette egyes termékeinek minimális fogyasztói árait. A Maspex Olympos forgalmazza többek között az Olympos, Kubu, Apenta, Topjoy és Nestea márkákat.

A céget a GVH már február óta vizsgálta és azzal gyanúsítja, hogy előírta partnereinek, hogy milyen minimum-áron árulhatják termékeit a hazai vendéglátóegységekben, illetve nagykereskedelmi forgalmazás során - olvasható a hatóság közleményében. Az eljárás során lefoglalt dokumentumok alapján a GVH arra következtet, hogy az üdítőgyártó nem csupán a nagykereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés