Előfizetői tartalom

A republikánusok szerint június 5-éig meglesz a megállapodás az adósságplafonról

Portfolio
Hiszek benne, hogy a kongresszus június 5-ig elfogadhatja az adósságplafonról szóló megállapodást – nyilatkozta Kevin McCarthy, az amerikai képviselőház republikánus elnöke, utalva a pénzügyminiszter által újonnan megállapított fizetésképtelenségi határidőre, miután a két oldal éjszakába nyúló tárgyalásokat folytatott az ügyben, egyelőre sikertelenül.

A Bloomberg beszámolója szerint McCarthy jelezte, hogy legalább néhány demokrata követelésnek engednie kellett, de azt mondta, nem "fél" attól, ami a kialakuló megállapodásban szerepelni fog. Szerinte a megállapodás mérsékelni fogja az "elszabadult kiadásokat", ami a Republikánus Párt egyik fő követelése az ország hitelfelvételi korlátjának felemeléséért cserébe. "Nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés