Előfizetői tartalom

Így buktatják le a korrupt magyar hivatalnokokat

MTI
Tavaly 278 megbízhatósági vizsgálatból 13 esetben indult eljárás. A megbízhatósági vizsgálat a korrupció elleni harc eszköze, célja azok kiszűrése mesterségesen létrehozott helyzetekkel, akik hivatali helyzetükkel, szolgálati kötelezettségeikkel visszaélve bűncselekményt követnének el; az NVSZ munkatársa vesztegetési pénzt ajánl a vizsgált személynek azért, hogy megszegje hivatali, munkaköri kötelességét.

A vizsgálatban nem sérülhet az ellenőrzött személy döntési szabadsága, sem lelki, sem fizikai ráhatással nem lehet kényszeríteni, hogy a felajánlott összeget, vagy más jogtalan előnyt fogadjon el, megszegje kötelességét - hangsúlyozta az NVSZ a Facebook-oldalán. A megbízhatósági vizsgálatot számos országban alkalmazzák. A tapasztalatok megosztása és a jó gyakorlatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés