Előfizetői tartalom

Kemény kritikát kapott a mentőszolgálat és az ügyeleti ellátás

Portfolio
Egy jól működő, erős mentőszolgálat mellett semmi szükség nem lenne a mentők által ellátott ügyeleti ellátásra, hiszen a betegek több, mint kilencven százaléka enyhébb, tehát halasztható ellátást igényelt, amellyel bátran megvárhatták volna a következő háziorvosi rendelést - véli Kunezt Zsombor, szakorvos egészségügyi elemző.

A szakember azokra a számokra reagált, amelyeket Győrfi Pál a Mentőszolgálat szóvivője közölt az Országos Mentőszolgálat új alapellátási ügyeleti rendszerében ellátott betegek számáról. 50 ezer betegről beszélt, 5500 esetben telefonos tanácsadás történt, mintegy 3500 beteghez pedig ügyeleti kocsit küldtek és a lakásukon látták el őket. A jellemzően enyhébb egészségügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés