Előfizetői tartalom

Már az idei szenteste is munkaszüneti nap lehet az áruházi dolgozóknak

Portfolio
Egy friss rendelettervezet szerint több karácsony körüli pihenőnapot kapnak majd jövőre a magyar dolgozók, például december 24-én sem kell majd dolgozni, ebből azonban kimaradtak az ünnepek előtti bevásárlási rohamban helytálló kereskedelmi dolgozók. Egy szakszervezet már az idei szenteste vonatkozásában is módosítást kezdeményez – írja a Napi.hu.

Ahogy arról a múlt héten mi is beszámoltunk, jövőre több négynapos hétvégét is kapnak a magyar dolgozók, ráadásul az egész karácsonyi ünnepi hetet otthon tölthetik majd, a kormány ugyanis december 24-ét és 27-ét is pihenőnappá tenné. A pihenőnapok azonban csak az általános munkarendben dolgozóknak járnak, így például a bolti alkalmazottaknak a karácsony előtti napokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés