Előfizetői tartalom

A recesszió ellenére is erős páncélja van Magyarországnak

Portfolio
Jelentős többletet termelt a szolgáltatások külkereskedelmi forgalma Magyarországon az idei első negyedévben a KSH friss adatai alapján. A következő negyedévekben már nemcsak a szolgáltatásexport nyújthat erős támaszt, hanem a termékkülkereskedelem is helyreállhat, ahogy a globális energiaárak szelídülése kedvező hatást gyakorol.

Amíg a termékek külkereskedelmi forgalmának hiánya miatt sokat aggódhattunk tavaly, addig a szolgáltatások többlete jelentős támaszt ad a magyar gazdaságnak. Az idei első negyedévben a szolgáltatások euróban számított exportja 13, importja 5,9%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A szolgáltatásokból származó külkereskedelmi aktívum 2,4 milliárd euró...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés