Előfizetői tartalom

Az EU és az USA együtt fékeznék meg Kínát

Portfolio
Az Egyesült Államok és az Európai Unió kihívásokkal néz szembe, amikor közös álláspontot kell találniuk a Kína technológiai felemelkedésével és kereskedelmi gyakorlatával kapcsolatos stratégiákról. Bár mindkét fél elismeri, hogy "kockázatmentesíteni" kell a Pekinggel fenntartott kapcsolatokat, a nemrégiben Svédországban tartott magas szintű kereskedelmi találkozó eredményeként egy olyan közös dokumentum született, amely nagyrészt elkerüli Kína kifejezett megemlítését - írja a Bloomberg.

Az USA nagyobb ambíciót kért az EU-tól Kína technológiai fejlődésének korlátozására, míg az unió gyorsabb előrelépést kívánt az USA-tól a tiszta technológiai ágazatokra vonatkozó közös szabványok terén. Bár a megbeszélések négyszemközt Kína körül forogtak, az EU óvatos volt azzal kapcsolatban, hogy hivatalos következtetéseiben kiemelje az országot, mivel az Európán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés