Előfizetői tartalom

Csökkent a vaj mérete, felháborodtak a vásárlók

Portfolio
A Magyarországon is kapható Lurpak vaj gyártója negatív fogyasztói reakciókkal szembesült Nagy-Britanniában, amikor 20 százalékkal csökkentette a vajtömbje méretét. A dán márka a 250 grammos csomagolást 200 grammra csökkentette a sózott, a sótlan és a light termékénél - írja a Grocery Gazette kiskereskedelmi szakportál.

A Nemzeti Statisztikai Hivatal szerint egy 250 grammos vajtömb átlagára 37 pennyvel emelkedett az elmúlt évben. A Tescóban, a Sainsbury's-ben és az Asdában az új 200 grammos blokk 2,15 fontért kapható. (Ez 923 forint) Itthon az egyik nagy kiskereskedelmi lánc online shopjában a 200 grammos tömböt 1 639 forintért árulják. Danny Micklethwaite, az Arla Foods marketingért felelős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés