Előfizetői tartalom

Egyre súlyosabb klímacsapások sújtják Kínát

Portfolio
Újabb hőhullám éri el Kínát, amely ezrek halálát okozhatja a következő hetekben. Klímaszakértők szerint már a következő években 1,5 fokkal melegebb lesz a globális átlaghőmérséklet, az éghajlati károk legnagyobb elszenvedője pedig az ázsiai térség lesz. A legnagyobb probléma az, hogy az ország továbbra is masszívan a szénenergiára támaszkodik, ráadásul az emberek nem is hallanak a klímatudatosság fontosságáról.

Dél- és Kelet-Kína városaiban példátlan hőhullámok tapasztalhatók, a hőmérséklet ebben a hónapban rekordokat döntött. Még az olyan jellemzően hűvösebb területeken is, mint Kunming, 30°C közeli hőmérsékletekkel tombolt a hőség - írja a Globe and Mail. A hőhullámok hossza és súlyossága a globális hőmérséklet emelkedése miatt egyre nő Kínában és Ázsia más részein....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés