Előfizetői tartalom

Annyit vétózott Magyarország, hogy az egész szankciós szavazással megkerülnék

Portfolio
Az Európai Unió tagállamai haladnak afelé, hogy megállapodásra jussanak az Oroszország ukrajnai inváziójával kapcsolatos 11. szankciócsomagról. Az Európai Bizottság egyes, a kiskapuk bezárását és a végrehajtás megerősítését célzó javaslatai azonban várhatóan felhígulnak. Viszont van egy síkja a tárgyalásoknál, ahol a magyar kormány buktathatja el az uniós intézkedéseket. Már az Európai Bizottság is kicsavarná a magyar akadékoskodás miatt a vétó fegyvert Budapest kezéből.

Az EU számos lépést tenne, hogy lezárja a meglévő szankciók kijátszását lehetővé kiskapukat. Az olyan intézkedések, mint például a tiltott árukat szállító hajók uniós kikötőkbe való belépésének megtiltása, valószínűleg részben elmaradnak, és a hajók közötti transzferek és a navigációs rendszereiket kikapcsoló hajók esetében körülbelül 30 napos türelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés