Előfizetői tartalom

Kiderült: durván drágult mától az orosz olajimportunk díja

Portfolio
A korábban kiszivárgott piaci értesülésekkel összhangban mától 25%-kal, tonnánként 17 euróra, ugrott az orosz kőolaj ukrajnai tranzitdíja a Barátság kőolajvezetéken – közölte az orosz olajmonopólium Transznyeft az oldalán. Az Interfax tudósítása emlékeztet rá, hogy mindez a januártól bekövetkezett szintén durva, 18,3%-os tranzitdíj emelést követte, amikortól tonnánként 13,6 euróra ugrott a díj.

Mindez azért fontos fejlemény Magyarország, illetve konkrétan a MOL számára, mert így az orosz olaj magyar határig való eljuttatásának díja jócskán és ismételten drágult, tehát a beszerzés költsége ugrott, ami a magyarországi üzemanyag értékesítés árazására is kihat. Az áprilisi moszkvai megállapodás alapján az orosz Transznyeft azt vállalta, hogy az olaj eljuttatása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés