Előfizetői tartalom

Erősödik a kínai gazdaság

MTI
Májusban az új megrendelések bővülése miatt emelkedett a kínai szolgáltatóipar teljesítményének növekedési üteme - ezt mutatják a  Caixin beszerzésimenedzser-index (BMI) hétfőn megjelent adatai. A szolgáltatóipari BMI értéke 57,1 pontra nőtt az áprilisi 56,4 pontról. (A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig a csökkenését jelzi.)

A felmérés szerint a szolgáltató cégek növekvő új megrendelésekről számoltak be köszönhetően a koronavírus-járvány miatti lezárások után megnövekedett turisztikai, vendéglátóipari forgalombővüléseknek. Emiatt a negyedik egymást követő hónapban nőtt a foglalkoztatottak száma. Bár a szolgáltatási szektorban a cégek továbbra is bizakodók maradtak a következő 12...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés