Előfizetői tartalom

Lengyelország megkapta a Bizottság rendelettervezetét az ukrán gabonaimport tilalmának meghosszabbításáról

agrarszektor.hu
Lengyelország megkapta az Európai Bizottságtól azt a rendelettervezetet, amely az egyes ukrán élelmiszertermékek behozatali tilalmának szeptember 15-ig tartó meghosszabbításáról szól - közölte hétfőn Robert Telus, lengyel mezőgazdasági miniszter. Az EU által május elején meghozott egyes termékekre vonatkozó korlátozások, amelyek öt országban vannak érvényben, június 5-én (azaz ma) járnak le, és habár Ukrajna a feloldásért lobbizik, az öt ország a meghosszabbításukat kéri. Az Európai Bizottság szóvivője hétfőn közölte, hogy döntés még nem született a korlátozásokról jövőjéről, de valószínűleg még a mai napon, azaz június 5-én határozni fognak -írja az Agrárszektor.

Az EU május 2-án döntött úgy, hogy korlátozza az ukrán búza, kukorica, repce és napraforgómag forgalmazását öt országban - Bulgáriában, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában. Az ideiglenes korlátozásokat azt követően hozták meg, hogy a korábban az ukrán mezőgazdasági termékek exportjának elősegítésére hozott kereskedelmi intézkedés következtében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés