Előfizetői tartalom

Mától egy hétre leáll a Török Áramlat - Mi lesz így Magyarországgal?

Portfolio
Ahogy arról már korábban is . mától egy hétig, azaz június 5 és 12. között a Török Áramlat tengeri gázvezetéken keresztül Törökországba és Európába irányuló orosz gázszállítások a tervezett éves karbantartás miatt szünetelnek. A helyzet nehézségét adja, hogy ezt a munkálatot egyedül még sosem csinálta az orosz Gazprom, egy friss szankció miatt pedig nem érkezhet amerikai segítség. Így izgalmas kérdés, hogy sikerül-e elvégezni a karbantartást - és ha nem, akkor annak milyen következménye lehet Magyarország számára? Egyelőre a jelek abba az irányba mutatnak, hogy rendben újraindulhat majd a szállítás jövő hétfőn a kulcsfontosságú vezetéken, de nagy kérdés, hogy később folyamatosan zavartalan lesz-e a szállítás.

Indul a karbantartás A Török Áramlat gázvezeték mindkét ágán keresztül történő gázszállítás június 5. és 12. között tervezett megelőző karbantartás miatt ideiglenesen szünetel - áll a vonatkozó közleményben. A vállalat kihangsúlyozta: a tervezett karbantartásról minden érdekelt fél előzetesen megállapodott. Az Oroszországból Törökországba a Fekete-tengeren...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái