FONTOS Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!
 
Előfizetői tartalom

Még egy kegyetlen nagy pofont kapnak a boltok, ami a vásárlóknak fog fájni igazán

Újabb tehernövekedéssel néz szembe a kiskereskedelem, miután a kormány a rájuk vetett különadó emeléséről határozott. A lépés az ágazat már eddig is szenvedő szereplőit további veszteséges évekre kárhoztathatja, illetve újabb áremelési hullámot indíthat el. Bár az adóemelés mértéke nem tűnik jelentősnek, a teher kigazdálkodásához közel 1 százalékos általános drágításra lehet szükség, ami már az inflációban is jelentkezhet.

A kormány nemrég bejelentette, hogy a kiskereskedelmi különadó kulcsait 2023-tól megemeli: 500 millió forint nettó bevételig nem kell adót fizetni 500 millió forint és 30 milliárd forint között a korábbi 0,1 százalék helyett 0,15 százalék lesz a kulcs, 30 milliárd forint és 100 milliárd forint között a korábbi 0,4 százalék helyett 1 százalékot kell fizetni, 100 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés