Előfizetői tartalom

Nem becsüljük meg azokat, akik segítenek világra hozni a gyermekeinket

Portfolio
Az ápolók és szülésznők minden ország egészségügyi ellátórendszerének működtetésében kiemelt szereppel bírnak, azonban ez jellemzően nem tükröződik megbecsültségükben, vagyis a munkakörülményeikben és fizetésük mértékében. Így nem csoda, hogy más egészségügyi szakmákhoz hasonlóan e foglalkozások terén is számos országban jelentős a szakemberhiány, illetve a szegényebb országokból a gazdagabb államokba történő elvándorlás. A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) honlapján nemrégiben megjelent elemzés azt vizsgálta meg, hogy a két szakma munkaerőhiányának kezelésében kulcsfontosságú két tényező, a munkakörülmények és a bérezés terén mennyire kritikus a helyzet az egyes országokban.

Alacsony bérek

A vizsgált 49 országból 34-ben az ápolók és szülésznők kevesebbet keresnek, mint átlagban a magasan képzett munkavállalók. Egyben e két szakma képviselőinek az egészégügyi dolgozók átlagfizetésénél is kisebb a bére azon országok közel felében, ahol rendelkezésre állnak ilyen adatok.

A nemek közötti bérszakadék az egészségügyi és ápolási ágazatban nagyobb eltéréseket mutat, mint sok más iparágban. Az órabérekre vonatkozó adatok szerint a női ápolók és szülésznők a vizsgált országok mintegy felében kevesebbet keresnek férfi társaikhoz képest.

Ez amiatt különösen aggasztó, mert az ápoló és szülésznő szakmát alapvetően nők által dominált foglalkozásoknak lehet tekinteni.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái