Előfizetői tartalom

A parlament elé kerül a pedagógusok státusztörvénye

Portfolio
Az Országgyűlés elé került a pedagógusok új életpályájáról szóló törvénytervezet, amelyre hónapok óta tartanak tüntetéseket a tanárok, diákok, szülők és támogatóik. A Belügyminisztérium most kiadott közleményében azt állítja, hogy a sokat támadott törvényjavaslat a pedagógusok társadalmi és szakmai megbecsülését erősíti, továbbá jelentős béremelést is tartalmaz.

A Belügyminisztérium kedden kiadott közleményében azt állítja, hogy a törvénytervezet előkészítése során hosszú és átfogó egyeztetés történt. Ugyan korábban a tárca közzétette társadalmi egyeztetésre a javaslatot, de a szakszervezetek szerint még mindig messze van attól, hogy elfogadható legyen a pedagógusok számára. Az oktatás egyik legkritikusabb pontja 2023-ban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés