Előfizetői tartalom

Aggasztó szám jött a magyar boltokból - még nincs itt a fordulat

Portfolio
Áprilisban a kiskereskedelmi forgalom volumene 12,6 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi szinttől, ugyanakkor ez kis mértékű javulás a márciusi 13,1 százalékos zuhanáshoz képest. Ebben szerepet játszhat az is, hogy a tavalyi, választás előtti óriási kormányzati pénzszórás bázishatása lassan mérséklődik. Az ugyanakkor ijesztő, hogy havi alapon a forgalom ismételten csökkent, vagyis a fordulat még messze van.

Továbbra is nehéz egyértelmű trendet meghatározni a kiskereskedelmi forgalomban, az egyedi bázishatások miatt, amelyek között még mindig szerepe van a tavalyi választás előtti osztogatásnak. Ez a pénz ugyanakkor pár hónap alatt elfogyhatott, ami pedig nem, az elinflálódott. A kiskereskedelmi forgalom tendenciáit talán az alábbi ábra, a 2015-ös bázison mért változás mutatja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés