Előfizetői tartalom

Hamarosan élesedik a kormány legújabb csodafegyvere a boltok ellen

Portfolio
Július elsején indul az online árfigyelő adatbázis. A Gazdasági Versenyhivatal, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium és az Igazságügyi Minisztérium által létrehozott munkacsoport – az Agrárminisztérium képviselőivel együtt – ma azokkal a kiskereskedelmi láncokkal egyeztetett, amelyek kötelezően csatlakoznak majd az online árfigyelő adatbázishoz. A megbeszélésen elhangzott: a rendszer készen áll a tesztelésre. A vonatkozó sajtóközlemény szerint a kiskereskedelmi cégek képviselői elmondták, hogy mindenben támogatják a rendszer elindulását és megkezdik a teszteléshez szükséges adatok feltöltését, annak érdekében, hogy elindulhasson a rendszer július elsején.

Március 23-án jelentette be a Gazdasági Versenyhivatal és a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, hogy a kormány támogatja Rigó Csaba Balázs javaslatát és nemzetközi példák alapján online árfigyelő adatbázist hoznak létre. A GFM és a GVH közös munkacsoportot hozott létre, amelyhez áprilisban az Igazságügyi Minisztérium is csatlakozott. A munkacsoport tevékenységében részt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés