Előfizetői tartalom

Míg itthon csökken, Romániában csak lassult a fogyasztás növekedése

Portfolio
|
MTI
Romániában a nyers adatok szerint 3,4 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene az első négy hónapban a tavalyi év azonos időszakához mérten - közölte kedden az országos statisztikai intézet (INS). Az első negyedévi növekedés még 5,2 százalékos volt. Magyarországon a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 10,4%-kal kisebb volt az év első négy hónapjában.

Romániában a kiskereskedelmi forgalomban - a szezonális és naptárhatással kiigazított érték szerint - idén április 30-ig 3,1 százalékos emelkedését regisztrálták az első negyedévi 5,1 százalékos növekedés után. A nyers adatok szerint a növekedés főleg az élelmiszer-, ital- és dohánytermék-forgalmazás 5,7 százalékos emelkedésének köszönhető, a nem élelmiszerek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés