Előfizetői tartalom

Nagy Márton: át kell állni az uniós források nélküli létre, jöhet a Baross 2.0

Portfolio
A kamatcsapda kiszárította a hazai hitelpiacot, így elképzelhető, hogy ősszel lesz egy második szakasza a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramnak – mondta a gazdaságfejlesztési miniszter a vg.hu-nak. Szerinte a magyar gazdaságnak át kell állnia egy uniós forrás nélküli létre, ami a külföldi működőtőke-beruházások, illetve a hitel-, és tőkeellátottság előtérbe helyezését jelenti. A lakossági kamatstop kivezetése két lépcsőben történhet meg.

Az interjúban Nagy Márton elmondta: ahogy az energiacsapdából kilépett a magyar gazdaság, és az ikerdeficit megszűnt, beléptünk a kamatcsapdába, az év végére egyszámjegyű tartományba várt infláció leszorításával azonban a kamatcsapda leküzdése is egyszerűbb lesz, az év első három hónapjában a hitelpiac teljesen kiszáradt nemcsak a lakosság, a vállalatok esetében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés